L’équipe DO-IT a participé au 15 ème Congrès de l’ ISSFAL qui s’est déroulé du 2 au 5 Juillet à Nantes.  3 communications orales et 2 posters ont été présentés par cette équipe:

ISSFAL (International Society for the study of Fatty Acids and Lipids)

Communications orales :

  • MC Michalski: « Full-fat dairy effects on blood lipids and CVD risk factors: towards a role of milk polar lipids »
  • Emmanuelle Meugnier : « A probiotic supplementation prevents lipid metabolism alterations and limits weight gain possibly via inhibition of intestinal FXR activity in mice fed a high fat diet »
  • Nina Ritsch : « New insight into the absorption of milk sphingomyelin by enterocytes in vitro »

Posters :

  •  Emmanuelle Meugnier : Molecular species of sphingomyelins and ceramides vary according to cow diet in milk, cheese and yogurt
  • Karim Chikh : Lactiplantibacillus Plantarum WJL : oral administration in mice induces deep modifications in blood and liver lipidome
Actualité créée le 2 juillet 2023

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