Participation de l'Equipe DO-IT au congrès international de l'ISSFAL
L’équipe DO-IT a participé au 15 ème Congrès de l’ ISSFAL qui s’est déroulé du 2 au 5 Juillet à Nantes. 3 communications orales et 2 posters ont été présentés par cette équipe:
ISSFAL (International Society for the study of Fatty Acids and Lipids)
Communications orales :
- MC Michalski: « Full-fat dairy effects on blood lipids and CVD risk factors: towards a role of milk polar lipids »
- Emmanuelle Meugnier : « A probiotic supplementation prevents lipid metabolism alterations and limits weight gain possibly via inhibition of intestinal FXR activity in mice fed a high fat diet »
- Nina Ritsch : « New insight into the absorption of milk sphingomyelin by enterocytes in vitro »
Posters :
- Emmanuelle Meugnier : Molecular species of sphingomyelins and ceramides vary according to cow diet in milk, cheese and yogurt
- Karim Chikh : Lactiplantibacillus Plantarum WJL : oral administration in mice induces deep modifications in blood and liver lipidome